Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić,przelać zimną
wodą,wymieszać z tłuszczem i obraną,pokrojoną i usmażoną cebulą,rybę oczyścić,opłukać,wyjąć ości i pokroić na małe kawałki ,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,makaron podzielić na 3 części ,pierwszą warstwę ułożyć w brytfanie posmarowanej tłuszczem,ułożyć częśc ryby i przykryć makaronem,na wierzchu ułożyć rybę i znów makaron,łyżką dobrze ugnieść całość,przykryć posmarowanym tłuszczem pergaminem i zapiec około 20 min,wyjąc i posypać pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !