Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena zapiekana z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena 500 g
olej 40 g
mąka 30 g
makaron 300 g
margaryna 30 g
cebula 80 g
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena zapiekana z makaronem

Makaron ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić,przelać zimną
wodą,wymieszać z tłuszczem i obraną,pokrojoną i usmażoną cebulą,rybę oczyścić,opłukać,wyjąć ości i pokroić na małe kawałki ,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,makaron podzielić na 3 części ,pierwszą warstwę ułożyć w brytfanie posmarowanej tłuszczem,ułożyć częśc ryby i przykryć makaronem,na wierzchu ułożyć rybę i znów makaron,łyżką dobrze ugnieść całość,przykryć posmarowanym tłuszczem pergaminem i zapiec około 20 min,wyjąc i posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak