Sposób przygotowania

Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.
Opłucz je pod bieżącą wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą, obtocz w mące i usmaż z obu stron na gorącym oleju.
Przygotuj marynatę. Obierz i dokładnie umyj marchewki i natkę pietruszki, obierz cebulę. Pokrój warzywa w plasterki lub w cienkie słupki, możesz je również zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Przełóż warzywa do rondla, wlej 3-4 łyżki oleju i mieszając, lekko podsmażaj na niewielkim ogniu przez ok. 10-15 minut.
Wlej do rondla szklankę przecieru pomidorowego, dodaj przyprawy, przykryj i duś na małym ogniu ok 15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Wlej do rondla odrobinę octu, szklankę bulionu lub wody i zagotuj. Dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Gotową marynatą zalej usmażone filety. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem możesz posypać danie drobno posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    bardzo lubię taką rybkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof24

    super !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !