Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi postne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 200 g
kapusta kwaszona 20 g
grzyby suszone 20 g
olej 250 g
jajko 1 szt
cebula 150 g
sól do smaku
Ciasto:
mąka 2 ,5 szkl
woda 1 szk
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi postne

Filety pokroić na kawałki i obtoczyć w mące,podsmażyć na oleju,kapustę ugotować,odcisnąć i drobno posiekać,pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć,grzyby ugotować w małej ilości wody,odcedzić wywar do kapusty,a grzyby drobno posiekać,rybę zemleć,składniki wymieszać z dodatkiem przypraw,zagnięść ciasto pierogowe,rozwałkować,szklanką wykrajać kółka,nałożyć farsz i uformować pierogi,pierogi gotować w osolonej wodzie,odawać kraszone słoniną z cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak