Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Ziemniaków musi być tyle samo co maki i mąki ziemniaczanej. Do całości dodajemy jajo i szybko zarabiamy. Urywamy po kawałku, formujemy wałek i ucinamy ukośne kawałki. Przekładamy do wrzącej osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy przez ok. 2 min.
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy. Cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy do lekko wytopionego boczku. Smażymy na złoty kolor.
Ugotowane kopytka odcedzamy i polewamy skwarkami z cebulką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    aż mam ochotę wypróbować;)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    oj narobiłaś mi smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    poproszę porcję na wynos :D mniam!
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    najbardziej lubię z sosem pieczeniowym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    kopytka smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !