Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek Staropolski

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na wywar 1/2 kg
butelka żurku staropolskiego 1 butelka
kiełbasa 3 szt.
cebula 1 duża
przyprawy do smaku
ziemniaki młode 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek Staropolski

Ugotować wywar mięsny.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.Ugotować w wywarze.Gdy ziemniaki będą ugotowane wlać rozmieszany żurek z bulki .Gotować.Cebulę obrać pokroić kiełbasę pokroić.Podsmażyć na tłuszczu.Dodać do zupy i jeszcze przez cwilę gotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 14.05.2012 23:07
oo uwielbiam
Goya 11.12.2011 15:58
dzisiaj jadłam mniam
bietka 12.07.2011 12:21
mniam:)
gusia1000 06.05.2011 00:45
Lubię taki żurek.
Sylwia56
Sylwia56 20.04.2011 15:18
super
Smakosz6 01.01.2011 16:33
mniam
Izabela/bella81 20.11.2010 22:23
nie lubię staropolskiego, zdecydowanie kujawski! :)
magical66 05.10.2010 16:40
pyszny!!!
Katarzyna156 17.09.2010 20:59
Żurek jest super
Mysiunia 17.09.2010 09:36
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak