Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki drożdzowe zapiekane z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szkl
drożdże 5 g
mleko 2/3 szkl
mięso gotowane 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
tłuszcz do formy
sól do smaku
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki drożdzowe zapiekane z mięsem

Do miski wlać mleko, dodać drożdże, szczyptę soli, mąkę, oliwę, 1/2 szkl wody, zmiksować, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie smażyć na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i razem z mięsem zemleć w maszynce. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać do mięsa, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi i dokładnie wymieszać. Upieczone naleśniki układać jeden na drugim w naczyniu żaroodpornym, każdy posmarować farszem. Naczynie przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika i podgrzać. Podawać pokrojone na trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.03.2013 14:55
Przepis wart wypróbowania. Zapowiada się ciekawe danie.
jeta72 18.05.2012 10:23
wyśmienite
MAR3STA 09.04.2011 18:22
pycha naleśniki;)
halinka1011 29.03.2011 09:08
świetny przepis
suzana 29.03.2011 09:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak