Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, dodać drożdże, szczyptę soli, mąkę, oliwę, 1/2 szkl wody, zmiksować, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie smażyć na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i razem z mięsem zemleć w maszynce. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać do mięsa, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi i dokładnie wymieszać. Upieczone naleśniki układać jeden na drugim w naczyniu żaroodpornym, każdy posmarować farszem. Naczynie przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika i podgrzać. Podawać pokrojone na trójkąty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha naleśniki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania. Zapowiada się ciekawe danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !