Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Boczek i ogórki pokroić w słupki, pieczarki i cebulę w plasterki. Utarty chrzan sparzyć wrzącą wodą. Na suchej patelni uprażyć tartą bułkę, dodać połowę masła, stopić. Zdjąć z ognia, połączyć z chrzanem, przyprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować farszem, położyć po słupku boczku, ogórka, cebuli i pieczarek, zwinąć ciasno w rulon, obwiązać nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu, przełożyć do rondla, podlać 2 szkl wody, dodać kostkę bulionową, przykryć i dusić do miękkości. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować. Na końcu przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Podawać z kopytkami lub śląskimi kluskami i surówką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no chyba się na nie wproszę-takie pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super pomysł na obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie, bardzo mi odpowiada.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne zraziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !