Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiepszowina duszona w piwie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
ocet 50 ml
oliwa 50 ml
woda 100 ml
sól
Goździki całe Prymat 2 szt
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
sos
smalec 5 dkg
cebula 20 dkg
piwo 500 ml
mąka 5 dkg
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: wiepszowina duszona w piwie

Ocet gotujemy z wodą i przyprawami,dodajemy oliwę i studzimy.Mięso myjemy i wkładamy do zimnej zalewy na 12 godzin.Po upływie czasu wyciągamy osuszamy i posypujemy mąką i obrumieniamy na smalcu,dodajemy cebulę pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną natkę pietruszki,następnie wlewamy piwo i dusimy mięso do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 13.07.2011 08:07
Tak przygotowana wieprzowina musi być smaczna.
Krystyna32 01.07.2011 08:21
super
Małgorzata113 29.03.2011 09:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak