Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada cielęca ze słoniną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
słonina 15 dkg
sok z cytryny 1 szt
mięta 2 gramy
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
musztarda 3 dkg
smalec
mąka 5 dkg
sól
MADZIENIE
ser biały 20 dkg
koperek
szczypiorek
cebula 5 dkg
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: rolada cielęca ze słoniną

Przyprawy miażdżymy mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny i nacieramy umyte wcześniej mięso i słoninę.Odstawiamy na 24 godziny.Mięso dzielimy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem i formujemy z nich prostokąt.Słoninę kroimy w cienkie plastry i układamy na mięsie.Suchy biały ser ścieramy na tarce i mieszamy go ze śmietaną posiekanym koperkiem,szczypiorkiem ,kminkiem i usiekaną cebulą.Masa powinna nam wyjść niezbyt gęsta.Taką masą smarujemy słoninę .Całość zwijamy jak roladę i obwiązujemy, i posypujemy mąką.Obsmażamy na smalcu,przekładamy do rondla i dusimy w niewielkiej ilości sosu.Miękkie mięso kroimy w plastry i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 29.03.2011 09:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak