Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz cielęcy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
smalec 10 dkg
cebula 10 dkg
mąka 5 dkg
śmietana 15 dkg
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
wywar warzywny 800 ml
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz cielęcy

Mięso myjemy i osuszamy i kroimy w grubą kostkę,czosnek rozcieramy z solą i nacieramy nim mięso i posypujemy częścią mąki.Cebulę drobno siekamy i zarumieniamy na smalcu następnie wkładamy mięso i lekko obsmażamy,podlewamy wywarem warzywnym,posypujemy papryką ,przykrywamy garnek i dusimy na małym ogniu.Gdy będzie miękkie dodajemy resztę mąki rozmieszanej ze śmietaną i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.04.2011 01:48
polecam
Małgorzata113 29.03.2011 09:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak