Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki cielęce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa
mleko
sól do smaku
mąka 5 dkg
jajko 1 szt
smalec 10 dkg
cielęcina bez kości 80 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki cielęce

Bułkę moczymy w mleku i odciskamy.Mięso mielimy w maszynce z odciśniętą bułką.,dodajemy jajko,sól, pieprz i dokładnie wyrabiamy.Kształtujemy okrągłe szerokie klopsiki,obtaczamy je w mące i smażymy na smalcu.Podajemy z ryżem i polewamy sosem pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.08.2011 10:30
super
Małgorzata113 29.03.2011 08:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak