Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sos jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/4 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
jabłko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sos jabłkowy

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnak, dolać wodę i dosypac przyprawy. Dusić na małym ogniu około 20 minut często mieszając. Połowę masy zmiksować a połowę zostawić z kawałkami jabłek. Zmiksowaną masę połączyć z resztą. Podawac na ciepło.
Smacznego!!

--> sos mozna dodawać zarówno do deserów, lodów, gofrów jak i do dań mięsnych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 10.05.2012 06:49
Jeszcze takiego czegoś nie robiłam ciekawe muszę wypróbować :)
Robert10 29.03.2011 09:11
zapowiada się przepysznie
Małgorzata113 29.03.2011 08:58
świetny przepis
patusia 29.03.2011 02:03
Apetyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak