Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier puder 4 łyżki
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rabarbar 30 dag
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rabarbarem

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać żółtka, 2 łyżki śmietany, wsypać cukier waniliowy, cukier puder i wyrobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wykleić foremki babeczek, Włożyć obrany i pokrojony rabarbar, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut. Przed podaniem ozdobić śmietaną w spray.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.11.2013 14:31
Muszą być smaczne.
cooleczka 03.11.2012 16:32
ale fajne
Łukasz15 09.09.2012 14:19
Pyszne
Wacław 15.02.2012 08:43
super przepis
Iwona51
Iwona51 27.01.2012 12:10
ale smaczne
Tomek13 31.12.2011 12:14
dobre
Tomek13 31.12.2011 12:14
dobre
Seba 12.12.2011 11:43
fajne
MAR3STA 05.04.2011 23:14
uwielbiam wypieki z rabarbarem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak