Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowo-bazyliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
bazylia świeża 15 liści
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowo-bazyliowe

Masło wyjąć z lodówki aby zmiękło. Następnie włożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bardzo drobno posiekaną bazylię i dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do zamrażalnika, wystudzić. Podzielić na porcje. Podawać z pieczywem do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 25.10.2013 08:03
fajne to masełko :-)
IlonaAlbertos 12.09.2013 22:03
Na kanapkę- super.
przejs 26.11.2011 20:28
bardzo lubię ziołowe masełka
MAR3STA 05.04.2011 23:12
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak