Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos morelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 20 dag
wino białe 1 szkl
cebula 1 szt
masło 5 dag
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos morelowy

Morele pokroić, zamoczyć w 1 szkl ciepłej wody na 1 godzinę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Do garnka wsypać morele razem z wodą, dodać cebulę, goździki, cynamon, wlać wino, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Gotować bez przykrycia około 25 minut. Podawać do mięsa wieprzowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.11.2013 09:41
ciekawy sosik
olkaaa 17.04.2013 07:41
bardzo smaczny
Ewelina38 10.04.2013 20:42
faktycznie jest świetnym dodatkiem do mięska :)
mirosława4 04.11.2011 21:36
fajny przepis
MAR3STA 04.04.2011 23:17
sosy owocowe są świetne z mięskiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak