Sposób przygotowania

Drobno posiekaną cebulkę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i bardzo drobno pokrojoną wątróbkę, smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Następnie wsypać posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zdjąć z ognia, dodać żółtka, bułkę tartą, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z farszem. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, natrzeć roztartym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny, napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać winem, zapiekać przez 25 minut w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale tu u Ciebie pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !