Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki dyniowo-ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt.
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo-ziemniaczane

Dynię należy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podobnie zetrzeć ziemniaki i cebulę, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Następnie należy odlać wodę z jarzyn. Wbić jajko, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wsypać mąkę i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak