Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą orzechową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
olej 5 łyżek
ocet 1 łyżka
kakao 1 łyżka
mąka 5 łyżek
orzechy 300 gram
masło 250 gram
miód 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą orzechową

Białka ubić dodając cukier na puszystą masę.Dodawać po jednym jajku .Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,olej,ocet i kakao.Wszystko wymieszać,wlać do blaszki i upiec 40 minut w 180 st. C.
MASA ORZECHOWA: masło i miód zagotować z cukrem.Jak się składniki rozpuszczą dodać orzechy.Pogotować ok 3 minuty mieszając.Gorącą masę orzechową rozsmarować na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.12.2013 09:44
smaczny deser
anemon 27.01.2013 14:03
Delikatny biszkopt z masą orzechową, to musi pysznie smakować.
Krystyna32 16.09.2012 09:26
extra
cooleczka 17.01.2012 12:04
pycha
Grazyna0211 13.01.2012 20:31
smaczne
Ania67 17.11.2011 18:53
extra
IZABELA29 25.04.2011 11:19
pysznie
ben-ka 25.04.2011 11:15
ciekawy sposób na orzeszki:)
misia53 10.04.2011 11:41
z pewnością smaczne
Ewa111 30.03.2011 11:37
smaczne ciasto,lubię ciasta z orzechami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak