Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę z odrobiną soli,dodawać cukier, cały czas ucierając wbijać po 1 jajku i dalej ubijać.Dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i orzechy.Wylać do średniej wielkości blaszki i piec ok.40 minut w 160 st.C.Po wystudzeniu przekroić i przełożyć ubitą śmietaną zagęszczoną żelatyną.
mleko wcześniej gotowane ok.3 godz. wystudzone utrzeć z masłem i pokryć nim wierzch ciasta.Można posypać orzechami.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to ciasto też nadaje się na wielkanocny stół..
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Oczywiście że się nadaje .......
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    same pyszności !
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    muszę wypróbować przepis :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie ciacha..
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    koniecznie musze wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    z chęcia bym skosztował !
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić z orzechami ,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    Smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !