Sposób przygotowania

Cukier, masło, żółtka utrzeć do białości, wsypać do tego utarte migdały, nadal ucierać, wlewając powoli śmietanę i do tej masy dać skórkę pomarańczową smażoną. Biszkopty moczyć w przegotowanym mleku, układając w głębokim naczyniu na dnie, potem układa się warstwami na zmianę biszkopt, krem na przemian, na górze zostają biszkopty. Odstawić na 12 godzin do lodówki, musi bardzo stęgnąć. Potem ciepłym nożem obkroić, żeby odeszło od salaterki i wyrzucić na szerszy półmisek-płaski i potem się to obkłada bitą śmietaną. Można nałożyć świeże truskawki lub maliny do przystrojenia. Kroić dużym nożem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !