Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 5 szt
mięso mielone 500 g
sos pomidorowy 1 butelka
cebule 2 szt
marchew 2 szt
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zaszklić a następnie odłożyć do miseczki. Przysmażyć mięso, dodać pokrojony drobno czosnek przyprawy i zioła, doprawić solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce dodać do mięsa. Wlać sos pomidrowy całość dokładnie wymieszać, chwilę gotować na niewielkim ogniu aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku. Cukinie umyć przekroić na pół środek wydrążyć łyżeczką, łódeczki wypełnic farszem. Posypać natką pietruszki i starym żółtym serem. Piec w 180 st. ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 02.03.2012 21:48
pyszna polecam :)
ronald88 27.02.2012 10:21
super
malaczarna23 27.07.2011 19:28
super
tomek18 07.06.2011 10:18
świetny przepis
KasiaK90 24.05.2011 12:27
pycha
Gosia32
Gosia32 07.05.2011 00:02
super;]
m1monika 23.04.2011 13:49
super!!!
Ela15 10.04.2011 22:11
pycha:0
aga130982 09.06.2010 14:40
Cukinia jest bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak