Sposób przygotowania

Masło, cukier puder i sól wymieszać na pulchną masę. Dodać mąkę, wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki kokosowe. Obie porcje jeszcze raz wyrobić, zwinąć w folię, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Białka rozmącić. Z jednego rodzaju ciasta odciąć 1/4, rozwałkować na placek, posmarować białkiem. Ciasto ciemne i jasne podzielić na części, z każdej formować wałek, spłaszczyć ze wszystkich stron tak, aby miał przekrój kwadratu. Posmarować białkiem, układać na przemian kolorami, owinąć białym lub ciemnym plackiem. Włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Ciasto pokroić w plastry grubości 1/2 cm, układać na blasze, piec 10-15 minut w temp 190 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !