Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
dymki ze szczypiorkiem
majonez 4 łyżki
kwaśnaśmietana 3 łyżki
sałata chrupiąca
pierś z indyka
marchew 1
mąka 1 łyzka
jajko
olej
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: placki z indykiem

Śmietanę wymieszaj z majonezem i pokrojoną dymką, przypraw do smaku.
Rzodkiewkę potni w plasterki, pierś potni na steki i lekko rozbij.

Marchewkę i ziemniaki zetrzyj na tarce na grubych oczkach, dodaj mąkę i jajko, wymieszaj i przypraw do smaku.
Na patelni smaż owalne placki. Steki posyp solą i pieprzem i smaż.

Steki podawaj przełożone warzywami i polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.12.2011 16:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak