Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukierki z masłem orzechowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
cukier brązowy 1/2 szklanki
aromat waniliowy
masło 1/2 kostki
herbatniki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukierki z masłem orzechowym

Masło roztopić. Herbatniki przemielić i odmierzyć jedną szklankę. Wszystkie skłądniki połączyć mikserem na końcu dodać herbatniki. Masę włożyć do natłuszczonego naczynia i zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Pokroić w małe kawałki (wielkości krówki). Przygotować dowolną polewe czekoladową (może być taka gotowa) i polewać cukierki z każdej strony. Zostawić do zastygnięcia na kratce.
Smacznego!!!

--> porcja na około 35 porcji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.05.2012 20:54
fajne
bami 16.12.2011 16:10
Ciekawe :)
magical66 01.04.2011 09:35
super
Magdalena1110 01.04.2011 07:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak