Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wędlina 40 dag
masło 2 łyżki
cebula
pomidory 2
szczypiorek
natka pietruszki
olej
kwaśna śmietana 250 ml
sól
tarty chrzan
Liść laurowy suszony Prymat
fasola szparagowa 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wędliną

Ziemniaki wyszoruj, gotuj w osolonej wodzie w mundurkach, 15 min.

Fasolkę również gotuj 15 min w osolonej wodzie.
Pomidory pokrój w kosteczkę, a natkę i szczypiorek posiekaj.
Śmietanę wymieszaj z chrzanem, szczypiorkiem i 1/3 natki, posól. Wędlinę pokrój w kostkę i razem z ziemniakami, liśćmi laurowymi na przemian nabijaj na patyczki.

Smaż gotowe szaszłyki 5 min z każdej strony, posyp solą i pieprzem.
Cebule posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj resztę natki, pomidory, fasolkę, przypraw. Podawaj do szaszłyków razem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.03.2011 19:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak