Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
mozarella 1 szt
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku
ser żółty do posypania
fasola zielona 1 paczka
makaron penne 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolką

Gotujemy krótko makaron aby był twardy
Fasolkę z mrożonki wrzucamy na wrzątek, krótko gotujemy.
Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulkę i ząbki czosnku.
Ugotowane rurki wrzucamy do formy do zapiekanek. Polewamy oliwą z podsmażoną cebulą i czosnkiem i mieszamy. Posypujemy pieprzem. Mozzarellę kroimy na kawałki dodajemy do makaronu, razem z odsączoną fasolą. Delikatnie mieszamy. Zapiekankę posypujemy startym serem żółtym i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min. aż ser będzie złoty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 17.05.2012 09:09
super
Agnik 04.03.2012 15:47
mniam
ilka_86 24.02.2012 11:17
lubię takie zapiekanki
ronald88 12.07.2011 13:51
super
FAFIK 22.06.2011 07:17
Pycha
tomek18 26.03.2011 08:28
pyszna
darus 15.01.2011 15:54
super
gosia47-47 21.12.2010 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak