Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki pieczone w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 szt
szczypiorek
natka pietruszki
bazylia 0,5 peczku
tymianek
cebula
twaróg 50 dag
oliwa
sól
wędzony boczek 15 plastrów
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki pieczone w boczku

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Zioła posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Twaróg utrzyj z oliwą i woda mineralną oraz ziołami. Ser przypraw do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki owiń plasterkami boczku. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekaj około 10 min i podawaj z twarożkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak