Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
spirytus 1,5 litra
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z czerwonych porzeczek

porzeczki oczyścić i umyć, włożyć je do słoika i zalać spirytusem .Zostawić w ciepłym miejscu na około miesiąc co jakiś czas mieszając.po miesiącu spirytus zlać i odstawić.Porzeczki zasypać cukrem ,a kiedy się rozpuści,sok wlać do spirytusu.Nalewkę odstawić na kilka dni,żeby się przegryzła .Potem przefiltrować i rozlać do butelek.odstawić najlepiej na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 08.10.2011 23:18
wypiloby sie wypilo
MAR3STA 24.04.2011 20:57
fajna nalewka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak