Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg
jabłka 0,5 kg
cebula 3 szt
pieprz
sól
ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
olej 1/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona w zalewie

Z octu, cukru, oleju, liścia laurowego, gorczycy i ziela zagotować zalewę. Kapustę, cebulę i jabłka poszatkować, posolić i popieprzyć. Zalać gorącą zalewą podgotować i przekładać na gorąco do słoików. Pasteryzować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.10.2013 08:54
pyszna kapusta
Łukasz15 22.10.2013 19:26
Bardzo lubię
barbara11561 02.04.2011 08:40
Jest super:)
rzenia15 28.03.2011 20:15
też taką robię,jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak