Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić, opłukać, osolić i upiec w piekarniku.
Pomarańcze 2 szt, obrać ze skórki, wrzucić do wrzącej wody, obgotować, osączyć i pokroić w cienkie paski.
Mąkę wymieszać z bulionem, mieszając doprowadzić do wrzenia.
Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając.
Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone pomarańcze i sherry oraz otartą skórkę z 1 pomarańczy.
Przygotowanym sosem polać wyporcjowaną, ułożoną na półmisku kaczkę.
Pozostałe pomarańcze obrać, pokroić w plasterki i obłożyć nimi kaczkę.
Plasterki pomarańczy posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !