Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
kiełbasa cienka 10 dag
rosół z kostki 6 szkl
ziemniaki 4 szt
kasza gryczana 1 szkl
włoszczyzna 1 porcja
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik mojej babci

Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, dodać włoszczyznę, zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 35 minut.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z majerankiem i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak