Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos staropolski

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 50 dag
boczek wędzony 40 dag
łopatka bez kości 50 dag
kapusta biała 1 kg
cebula 1 szt
grzyby suszone 2 dag
koncentrat pomidorowy 2 dag
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos staropolski

Mięso, kiełbasę zwyczajną i boczek usmażyć. cebulę pokroić na kostkę, usmażyć. kapustę białą poszatkować, ugotować w osolonej wodzie i oddzielnie ugotować kapustę kiszoną. kapusty połączyć razem z mięsem, kiełbasą, i boczkiem oraz ugotowanymi grzybami. doprawić koncentratem i przyprawą do bigosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 17.09.2011 11:29
pycha
aguus 29.03.2011 08:56
uwielbiam bigos, a najlepszy jest kilkudniowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak