Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik na \"zimno\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1 szklanka
cynamon do smaku
galaretka wiśniowa 2 op
mleko skondensowane 1 puszka
galaretka agrestowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 2 opakowania
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik na \"zimno\"

Formę wyłożyć biszkoptami.Jabłka zetrzeć na tarce, usmażyć z cukrem i cynamonem, wystudzić. Przygotować galaretkę wiśniową z połową wody.Przestudzoną wymieszać z jabłkami, wstawić do lodówki aż stężeje. Schłodzone mleko skondensowane mikserem na pianę, dodać przygotowaną z połową wody wystudzoną galaretkę agrestową. Wyłożyć na ciasto i ponownie wstawić do lodówki aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.04.2011 19:34
super ciasto
kochanyptysiu 28.03.2011 20:40
ekstra!czekam na zdjecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak