Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany Izydor

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 15 dkg
kokos 15 dkg
nieparzony mak 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany Izydor

Z wyżej wymienionych składników robić ciasto tak jak biszkopt.

Masa:
1/2 l mleka, 1 szkl. cukru, 3 łyżki mąki kartoflanej, 2 łyżki mąki zwykłej - z tych składników ugotwać budyń i wystudzić.
Kostkę masła utrzeć o dodawać po łyżce ugotowanego budyniu, ucierać.

Placek posmarować powidłem, na to dać połowę masy, na to ułożyć herbatniki moczone w wódce, następnie drugą połowę masy i albo upiec na wierzch biszkopt kakaowy z 4 jaj, albo dać warstwę herbatników moczonych w wódce. Na wierzch polać polewą,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak