Sposób przygotowania

Ryż włożyć do wrzącej wody z dodatkiem kostek bulionowych, ugotować na sypko, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do rondla, dodać pokrojoną marchewkę, podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić posiekaną cebulę bez szczypioru. Następnie do cebuli wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Przełożyć do mięsa. Śmietankę wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi i sosem sojowym. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać posiekanym szczypiorem. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie. Uwielbiam takie połączenie składników.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Prezentuje się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !