Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść w garnku widelcem. Zalać mlekiem, wymieszać i gotować przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. Wylać na durszlak wyłożony gazą, zostawić na 30 minut do obcieknięcia. Białko lekko ubić. Ser przełożyć do garnka, który należy wstawić do większego garnka z wodą. Włączyć gaz. Do sera dodać pozostałe składniki i cały czas mieszając gotować na parze (na bardzo wolnym ogniu) przez 15 minut. Przełożyć do foremki, obciążyć i po ostygnięciu wstawić na noc do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pycha- ja część marynuje potem w oleju z ziołami
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    ech Buniu - ja nie mogę używać oleju :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pięknie Wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Moja tesciowa robi taki twaróg i zawsze dodaje do niego kminek - pycha!!!!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !