Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopy z buławika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buławik 800 g
mąka 100 g
masło 50 g
olej 100 g
pieczarki kilka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopy z buławika

Rybę oczyścić,wyfiletować,mięso posiekać,dodać przyprawy,wyporcjować małe kotleciki obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,pieczarki obrać ,usmażyć całe na maśle i kłaść na każdej porcji ryby wraz z surowym masłem,podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak