Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem i kapustą kiszona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
mięso wołowe 50 dag
cebula 1 szt
mąka 50 dag
ziola prowansalski 1 szczypta
jaja 2 szt
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem i kapustą kiszona

z mąki ,jajka i wody zagnieść luźne ciasto. mięso ugotować. kapustę ugotować, przepuścić przez maszynkę wraz z mięsem i zeszkloną na tłuszczu cebulę. razem połączyć, doprawić ziołami. z ciasta wałkować cienkie placki, kroić kwadraty 7x7 cm nakładać farsz i sklejać. gotować w osolonej wodzie 10 minut. podawać z tłuszczem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.09.2011 10:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak