Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z sosem chińskim w naleśniku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 0,6 kg
sos chiński gotowy 1 słoik
olej do smażenia 1 łyżki
naleśniki 15-18 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z sosem chińskim w naleśniku

Naleśniki:
# 1,5 szklanki mleka
# 0,5 szklanki wody
# 2 jajka
# szczypta soli, cukru
# 2-3 łyżki oleju
# ok 1,5 szklanki mąki

Przygotować ciasto naleśnikowe: zmiksować składniki, smażyć średniej wielkości naleśniki.
Parówki pokroić w krążki, podsmażyć na łyżce oleju, dodać sos chiński, zagrzać.
Na naleśniki układać farsz parówkowy, zwinąć w sakiewki lub ruloniki.
Pyszna przekąska! Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.11.2011 13:05
Pomysłowe i pyszne !
agnieszka214 31.05.2011 10:59
pyszne
agnieszka214 31.05.2011 10:59
pyszne
Agnik 08.04.2011 22:52
na pewno smaczne
aginaa 30.03.2011 22:28
pycha
Misiek1 29.03.2011 11:17
same zachęcają do zjedzenia:)
Babciagramolka 28.03.2011 19:03
Ale pięknie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak