Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bisznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 100 odtłuszczony
otręby 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
mleko w proszku 2 (odtłuszczone)
kakao 1 (odtłuszczone)
kawa rozpuszczalna 1/3 marcepanowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bisznik

Wymieszać sypkie składniki (oprócz słodzika). Żółtko utrzeć ze słodzikiem, dodać jogurt i cały czas miksując dosypywać po łyżce sypką mieszankę. Białko ubić na sztywną pianę, wymieszać za pomocą łyżki z ciastem. Wlać do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 20-25 minut.

Można przełożyć Dukanowym budyniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna54 23.06.2011 20:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak