Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena w sosie głogowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena smażona 6 porcji
margaryna 30 g
mąka 30 g
rosół 1 szkl
wino 1 kieliszek
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Goździki całe Prymat 3 szt
głóg 200 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena w sosie głogowym

Głóg oczyścić ,opłukać,zalać wodą tak ,aby owoce były przykryte,ugotować do miękkości i przetrzeć przez sito,z margaryny i mąki sporządzić zasmażkę,rozprowadzić rosołem,dodać zmiażdżone przyprawy i wino,zagotować około 5 min,przecedzić i połączyć z przetartym głogiem,przyprawić do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny zagotować, rybę ułożyć w rondelku,zalać sosem i poddusić około 10 min,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.09.2011 21:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak