Sposób przygotowania

Masło siekamy z mąką dodajemy śmietanę i żółtka,wyrabiamy nożem do sklejenia się składników.Ciasto kładziemy na półmisku posypanym mąką przykrywamy i wkładamy do lodówki na 12 godzin.Po tym czasie ciasto wałkujemy w prostokąt smarujemy białkiem i posypujemy startym żółtym serem. Kroimy z ciasta paski o szerokości 2 cm,układamy na brytfance posmarowanej tłuszczem.Pieczemy na jasnozłoty kolor.Podajemy do zup i barszczów.Wychodzi około 20 paluszków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny dodatek do zupy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !