Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony pstrąg z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1
masło 1-2 łyżeczki
oliwa 1-2 łyżeczki
koperek
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
migdały w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony pstrąg z migdałami

Masło wymieszać z koperkiem i natką. Pstrąg oprószyć solą i pieprzem a w środek włożyć masło. Na patelni delikatnie podsmażyć migdały. Folię aluminiową wysmarować oliwą i zawinąć w nią pstrąga wcześniej obsypawszy go migdałami. Piec ok. pół godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.04.2012 10:50
Zapowiada się naprawdę apetycznie.
zbysio 21.01.2011 22:27
ach ta rybka super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak