Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tournedo na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 1.2 kg
bułka paryska 1 szt
masło 30 g
olej 100 g
mąka 80 g
pieczarki 12 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tournedo na grzance

Błękitka oczyścić,zdjąć skórę,wyjąć ości,pokroić na małe kawałki,posiekać tasakiem,dodać sól,pieprz,dobrze wyrobić,wyporcjować płaskie ,okrągłe porcje obtoczyć w mące i smażyć z obu stron,na każdej porcji położyć gorącą , usmażoną pieczarkę i kawałek surowego masła,bułkę paryską pokroić w plastry i obsmażyć na maśle,na grzanki nałożyć porcję błękitka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 03.07.2011 17:18
atrakcyjna grzanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak