Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nie tylko słone paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 90 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana kremówka 5 łyżek
sezam 3 łyżki
kminek 2 łyżki
sól 2 łyżki
żółty ser 10 dag
masło 3 łyżki
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nie tylko słone paluszki

Ciasto francuskie rozmróź. Na jednym płacie ułóż połowę wiórków zmrożonego masła, przykryj drugim płatem, cienko rozwałkuj. Ułóż resztę wiórków masła, przykryj trzecim ciastem, cienko rozwałkuj. Pokrój w paseczki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż paski ciasta (część możesz skręcić). Żółtka roztrzep z kremówką, posmaruj paluszki. Posyp kminkiem, grubą solą, sezamem, papryką oraz startym serem. Piecz ok 20 min wtem 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.07.2012 10:49
smaczne
marzencia2007 15.04.2011 12:25
no no :) super przepis!
Grazyna0211 30.03.2011 11:40
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak