Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
kukurydza 1 puszka
szczypiorek usiekany 2 łyżki
majonez 3 łyżki
ketchup 1 łyżka
ser żółty 200 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyka i kukurydzę osącz. Jajka obierz ze skorupek, oddziel żółtka od białek, posiekaj i włóż do oddzielnych miseczek. zmieszaj majonez z keczupem, dopraw solą, pieprzem. W szklanej misie układaj warstwami: połowę żółtego sera, posiekane białko, połowę sosu majonezowo-keczupowego, szczypior, tuńczyka, resztę sosu majonezowo-keczupowego, resztę sera i posiekane żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.03.2011 13:03
bardzo lubię sałatki z tuńczykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak