Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby,niby risotto z pęczaku .

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
bulion warzywny 1 litr
masło 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pęczak 1.5 szklanki
natka pietruszki 1/2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Niby,niby risotto z pęczaku .

Paprykę upiec w piekarniku,zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę .
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu, bulion dolewać porcjami,następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie(bulion może nam zostać) .Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę ,pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.10.2011 22:56
ciekawe
stokrotka 24.10.2011 22:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak