Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dowolne filety 3
mąka 1 szklanka
jajko 2
mleko 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: filet pod pierzynką

Dowolny filet obsmażyć na patelni. Do mleka dodać jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Powstała masę podzielić na pół. Z jednej części usmażyć omlet i położyć na nim kawałki ryby a drugą częścią zalać. Smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.08.2013 07:56
na pewno smaczny
IlonaAlbertos 07.12.2011 13:29
Fajny pomysł na smaczne danie.
Ewelina45 15.10.2010 09:21
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak