Sposób przygotowania

Zagotować wodę z grzybami, kminkiem, liśćmi i zielem. Do wrzątku włożyć pozbawione skóry udka i gotować 15 minut na bardzo małym ogniu. Wyjąć udka, przestudzić, mięso oddzielić od kości. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wywaru dodać czosnek i jarzyny, gotować 10 minut, Włożyć kapustę. Gotować do momentu, aż będzie miękka. Wlać sok z kapusty. Zagotować. Doprawić pieprzem i majerankiem. Przed podaniem wyjąć liście laurowe wraz z zielem i dodać do zupy posiekane mięso z kurczaka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam tę zupę, moze byc w wersji dietetycznej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !