Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukan na Podhalu, czyli dietetyczna kwaśnica

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
sok z kapusty kiszonej 1/2 szklanki
mała marchewka 1/2 szt
mała pietruszka 1/2 szt
czosnek 4 ząbki
udka kurczaka wedzone 2 szt
Majeranek suszony Prymat
borowiki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dukan na Podhalu, czyli dietetyczna kwaśnica

Zagotować wodę z grzybami, kminkiem, liśćmi i zielem. Do wrzątku włożyć pozbawione skóry udka i gotować 15 minut na bardzo małym ogniu. Wyjąć udka, przestudzić, mięso oddzielić od kości. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wywaru dodać czosnek i jarzyny, gotować 10 minut, Włożyć kapustę. Gotować do momentu, aż będzie miękka. Wlać sok z kapusty. Zagotować. Doprawić pieprzem i majerankiem. Przed podaniem wyjąć liście laurowe wraz z zielem i dodać do zupy posiekane mięso z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 01.01.2012 23:26
uwielbiam tę zupę, moze byc w wersji dietetycznej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak